Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El drama familiar ‘La hija de un ladrón’ es fa un lloc en la cursa per la Conxa d’Or a Sant Sebastià

ACN Sant Sebastià .-‘La hija de un ladrón’ s’ha fet un lloc aquest dimecres a la secció oficial a competició del Festival de Cinema de Sant Sebastià. Òpera prima de […]

Avatar
Agències 25/09/2019

ACN Sant Sebastià .-‘La hija de un ladrón’ s’ha fet un lloc aquest dimecres a la secció oficial a competició del Festival de Cinema de Sant Sebastià. Òpera prima de Belén Funes (Barcelona, 1984), aquest drama familiar és l’única pel·lícula catalana que aspira a la Conxa d’Or, protagonitzada per Eduard i Greta Fernández, que s’estrenen interpretant el paper de pare i filla en un llargmetratge. Funes desenvolupa la història del seu curtmetratge ‘Sara a la fuga’ (2015), que va endur-se la Biznaga de Plata al Festival de Màlaga i el guardó a la millor direcció. La directora catalana ha explicat a l’ACN que la pel·lícula parla de la “impossibilitat” de trencar els llaços familiars perquè “un no pot deixar de ser qui és”. “Estem condemnats a reproduir els errors dels pares”, apunta.

Quan el Manuel (Eduard Fernández) surt de la presó, la seva filla Sara (Greta Fernández), veurà com se li estronquen els plans per formar una família amb el seu germà i el seu fill de sis mesos. Aquesta és la trama de ‘La hija de un ladrón’, que aborda la soledat i les relacions entre pares i fills, una font d’inspiració per a Funes. La directora creu que la família representa “el més tendre i el més violent” d’una societat. “La pel·lícula parla d’aquesta impossibilitat de trencar els llaços familiars amb la gent amb qui comparteixes sang”, precisa. Per Funes, la Sara és una noia de 21 anys que està “molt sola” i amb una joventut “estranyíssima”. En lloc de sortir de festa té un bebè a càrrec i busca feina desesperadament. Alhora, però, la directora afirma que es vol demostrar que encara hi ha lloc “per a l’amor i per fer-ho bé”. El repte d’interpretar els rols de pare i fillaEls protagonistes del film són Eduard i Greta Fernández, pare i filla a la realitat, que comparteixen paper protagonista. En una entrevista a l’ACN, Greta Fernández ha explicat que ha estat un “projecte interessant per fer junts” i reconeix que no s’imaginaven interpretant un rol en una pel·lícula diferent al de pare i filla: “seria molt estrany”. Alhora, explica que el fet que la protagonista del film hagi viscut situacions que li són molt llunyanes li ha suposat un repte “estimulant”. Eduard Fernández assegura que va acceptar el paper per la seva filla, que n’era la protagonista, i per la feina de Belen Funes, que considera que té una “maduresa impròpia” per la seva edat a l’hora de dirigir i fer el guió. Creu que el pare de la Sara, el Manuel, és un “desastre de persona”, però d’una manera “molt natural”. “Ni cuida els fills ni se sap cuidar a ell”, reflexiona a l’ACN. La pel·lícula és una coproducció d’Oberon Cinematogràfica i BTeamprods, que també compta amb la participació de RTVE, TV3 i Movistar+, amb el suport de l’ICAA o l’ICEC.