Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El DOGC publica la pròrroga de les restriccions per la covid-19 a Barcelona i la primera corona metropolitana

ACN Barcelona.-El DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) publica aquest dijous la pròrroga de les restriccions marcades pel Departament de Salut a Barcelona i els municipis de la […]

Avatar
Agències 01/10/2020

ACN Barcelona.-El DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) publica aquest dijous la pròrroga de les restriccions marcades pel Departament de Salut a Barcelona i els municipis de la primera corona metropolitana amb motiu de la pandèmia. A banda de la capital catalana, les mesures afecten Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà. La pròrroga per a un període de quinze dies. El Govern justifica la decisió en base a un informe de l’Agència de Salut Pública sobre el risc de contagi a la zona.

Entre les mesures principals, es recomana a la població de tota aquesta àrea que es quedi a casa en la mesura que sigui possible, mentre es demana evitar concentracions de gent als llocs de feina, tot potenciant el teletreball. En l’àmbit de la restauració, segueix vetat el consum a les barres, mentre l’aforament ha de ser del 50% tant a l’interior com a l’exterior, garantint una distància àmplia entre taules. Els establiments han de tancar a la una de la matinada com a molt tard i no poden admetre nous clients des de la mitjanit.Pel que fa als actes culturals i esportius, es permeten les arts escèniques, musicals, el cinema i les exposicions en recintes estables i a l’aire lliure sempre i quan no se superi el 70% de l’aforament habitual. En el cas de les piscines descobertes, els parcs d’atraccions i parcs infantils, així com als gimnasos i instal·lacions esportives, el límit d’aforament és del 50%. Finalment, les activitats religioses –inclosos casaments i enterraments-, també estan permeses amb un màxim d’aforament del 50%.