Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El documental sobre la vida de Sant Ignasi de Loiola s’estrenarà el 19 de juliol als cinemes de Manresa

ACN Manresa – Els Cines Bages Centre de Manresa acolliran el proper 19 de juliol l’estrena del documental ‘El Camí Ignasià’, un film que indaga en la figura de Sant […]

Agències 12/07/2022

ACN Manresa – Els Cines Bages Centre de Manresa acolliran el proper 19 de juliol l’estrena del documental ‘El Camí Ignasià’, un film que indaga en la figura de Sant Ignasi de Loiola amb motiu dels 500 anys de la seva conversió. La producció es podrà veure a la resta de cinemes a partir del 22 de juliol. Abans, però es presentarà als Cinemes Girona de Barcelona (20 de juliol) i al Cine Paz de Madrid (21 de juliol). Segons informa la productora Animaset, la pel·lícula “permet experimentar, com un pelegrí més, la bellesa visual i espiritual de l’itinerari que va recórrer Ignasi de Loiola des d’Azpeitia fins a Manresa l’any 1522”. Enguany es compleixen 500 anys d’aquesta efemèride que s’està celebrant a la capital del Bages amb un conjunt d’activitats.

El documental es va presentar a la Filmoteca Vaticana el 14 de juny amb la presència de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina; l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i el superior dels Jesuïtes, Arturo Sosa, entre altres personalitats. El documental, distribuït per Adso Films, està produït per Animaset i compta amb la col·laboració dels Jesuïtes, la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Turisme de La Rioja i l’Ajuntament de Manresa.