Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023
Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023

El director general dels Mossos diu que cal una “reflexió a fons” del model de festa de la Mercè arran dels aldarulls

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El director general dels Mossos, Pere Ferrer, creu que la festa de la Mercè requereix una “reflexió a fons més enllà de la seguretat” per evitar que aldarulls com els de fa dos dies es repeteixin. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el responsable del cos ha assenyalat que els aldarulls i saquejos han estat menys greus que l’any passat, però que són uns fets “intolerables” i que cal una reflexió per prendre mesures per a properes edicions. Ha remarcat que s’han celebrat moltes festes majors i festivals durant l’estiu arreu del país, que han aplegat multituds de persones i amb un balanç policial “molt positiu”. Proposa estudiar la distribució d’espais, aforaments limitats i control de l’oferta d’alcohol, entre d’altres mesures.

“És un treball que s’ha de fer en conjunt i en positiu”, ha afirmat el responsable dels Mossos, tot subratllant que aquests fets no es poden repetir en properes edicions. Pere Ferrer s’ha compromès a destinar-hi els recursos i les mesures que facin falta, tot descartant que l’operatiu “quedés curt” d’efectius. La prova, ha dit, és que dispositius similars s’han posat en marxa en altres festes majors multitudinàries com la de Sants i Gràcia amb balanços molt positius.

Publicitat

En relació a com ha transcorregut la passada nit, Ferrer ha afirmat que ha estat “més tranquil·la”. El fet més destacat ha estat una agressió lleu per arma blanca que ha acabat amb la detenció de dues persones. Pel que fa a la nit de dissabte a diumenge, en total hi van haver 14 detinguts, la majoria per desordres públics. També ha avançat que la xifra de balanç d’aquesta nit serà similar però ja no per desordres públics sinó per delictes menors com ara furts. En relació a possibles agressions sexuals o denúncies, Ferrer ha dit no disposar d’aquesta dada.

D’altra banda, sobre l’apunyalament mortal d’un jove de 25 anys durant la segona nit de la Mercè, Ferrer ha remarcat que serà una investigació “complexa” perquè es va produir enmig d’una multitud de persones i no ha aportat més detalls.

Per últim, el responsable de Mossos ha valorat també el fet que en els últims set dies hi ha hagut set assassinats a Catalunya tot dient que són “fenòmens diferents” i que en funció de cada lloc les casuístiques varien.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió