Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

El director general dels Bombers diu que el Barcelona Beach Festival es pot celebrar si no hi ha cap “anomalia greu”

ACN Barcelona – El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), Joan Delort, ha opinat aquest divendres que no hi ha cap motiu que impedeixi celebrar aquest dissabte […]

Agències 01/07/2022

ACN Barcelona – El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), Joan Delort, ha opinat aquest divendres que no hi ha cap motiu que impedeixi celebrar aquest dissabte el festival de música Barcelona Beach Festival al Parc del Fòrum si no hi ha cap anomalia greu. L’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs ha denegat la llicència d’activitat al festival perquè no té l’informe de la DGPEIS, que es va sol·licitar tard. Però Delort diu que això ha passat en diverses ocasions en altres ajuntaments i si no s’ha trobat cap anomalia greu es pot seguir tramitant la llicència encara que falti el vistiplau definitiu dels Bombers.

En la carta, a la qual l’ACN ha tingut accés, Delort explica que el dimecres 22 de juny a la 1 del migdia el consistori adrianenc va enviar a la Direcció General que engloba els Bombers de la Generalitat una sol·licitud d’informe en matèria de prevenció i seguretat en cas d’incendi i s’hi adjuntaven documents annexos. Com que la llei estableix que la sol·licitud d’informe s’ha de fer almenys 15 dies hàbils abans de l’esdeveniment, el termini havia caducat el 10 de juny.

Aquest dijous a la tarda, l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, va explicar a Delort la situació i tècnics del Servei de prevenció de la DGPEIS van fer una “revisió general, no en profunditat” de la sol·licitud i la documentació annexa. Van concloure que la documentació era “insuficient per a un pronunciament” i que s’hauria d’haver aportat més informació. A més, Delort explica que amb la complexitat de l’expedient, els Bombers no podran resoldre’l a temps. Però també esmenta que altres ajuntaments, en situació similar, han continuat la tramitació tot i no disposar d’aquest informe en disposar de “garanties suficients de l’organització i planejament de l’activitat”.

A més, Delort també recorda que tècnics del servei de prevenció han parlat amb membres del consistori adrianenc i els han dit que respecte a expedients d’anys anteriors tramitats per a la mateixa activitat, s’han introduït modificacions instades per serveis de l’ajuntament per tal de millorar les condicions de celebració, fluxos d’accés i desallotjament de persones i vehicles assistents.

Per tot això, el director general opina que, respectant l’àmbit competencial municipal de continuar tramitant o no la llicència d’activitat, “ara mateix no hi ha motiu que ho impedeixi”, excepte si els serveis municipals coneixen alguna “anomalia greu no esmenable en la planificació i/o previsió d’execució”, cosa de la qual els Bombers no en tenen cap coneixement.