Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El director d’orquestra Edmon Colomer deixa el CoNCA

ACN Barcelona.-El director d’orquestra Edmon Colomer (Barcelona, 1951), vocal del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), ha deixat l’organisme després dos anys a la […]

Agències 15/12/2021

ACN Barcelona.-El director d’orquestra Edmon Colomer (Barcelona, 1951), vocal del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), ha deixat l’organisme després dos anys a la institució. Mitjançant una carta adreçada a la seva presidenta, el fins ara membre del plenari ha formalitzat la seva desvinculació del CoNCA per incompatibilitats professionals que li impedeixen dedicar “el temps adient a les seves funcions” com a membre de l’equip directiu de la institució.

Colomer ha estat director titular de les orquestres Simfònica de Balears, Simfònica del Vallès (Catalunya), Sinfónica de Tenerife i Filarmónica de Málaga (Espanya), Orchestre de Picardie (França) i Daejeon Philharmonic (Corea del Sud). Va crear la Joven Orquesta Nacional de España i l’Orquestra de Cadaqués. El plenari del CoNCA, format actualment per Vinyet Panyella (presidenta), Margarida Troguet (vicepresidenta), Jordi Font (secretari), Salvador Casals i Núria Iceta (vocals), ha agraït en un comunicat la seva contribució durant aquests dos anys de col·laboració, alhora que lamenta la rescissió. El Consell afirma que continuarà treballant per complir “tots els objectius del mandat 2019-2024”.