Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El director del Festival REC: “El talent jove no és aliè a la realitat”

ACN Tarragona.-El director del Festival REC, Javier García Puerto, ha destacat que en l’edició d’enguany es mostraran temàtiques que han impactat la societat en els darrers temps i que han […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Tarragona.-El director del Festival REC, Javier García Puerto, ha destacat que en l’edició d’enguany es mostraran temàtiques que han impactat la societat en els darrers temps i que han arribat a la gran pantalla. Una de les qüestions és “l’emergència climàtica”, sobre la qual se’n projectaran diferents films. Puerto ha destacat que “el talent jove no és aliè a la realitat” i que un certamen com el REC, especialitzat en òperes primes, tampoc la pot obviar. Fins diumenge es projectaran una quarantena de films en la dinovena edició d’un festival “consolidat i amb un públic molt fidel”, segons el director.

El certamen arrenca aquest dimarts amb el primer llargmetratge d’un vell conegut del REC, José Luís Montesinos. Després d’una llarga i premiada trajectòria en el món dels curtmetratges, Montesinos afronta amb ‘Cuerdas’ el primer gran rodatge. “Tracta d’un moment de la vida d’Elena, una noia que ha tingut un accident i que ha quedat tetraplègica. I queda aïllada en una casa amb un gos malalt de ràbia i ha de sobreviure al tancament traient el millor d’ella mateixa”, comenta Montesinos. El director ja havia participat amb el REC dirigint vídeos promocionals del festival, i a més té una estreta relació professional amb Tarragona. “És un espai mític per a mi. Tarragona és la ciutat on vaig començar a rodar els meus primers curts, i tornar amb un llargmetratge és molt especial”, ha confessat a l’ACN. La nova experiència l’ha valorada molt positivament i ha destacat el paper de la protagonista, Paula del Río. Presentar nous directors és una de les missions del REC. “Presentem obres inèdites a Catalunya”, ha posat en valor el cap visible del certamen, Javier García Puerto. Tot sota un filtre de qualitat, que ha acabat fent que s’hagi incrementat la presència de realitzadores. “Des de fa més de deu anys ens basem en paràmetres de qualitat i potencialitat de la carrera de directors i directores, i basant-nos en la qualitat ha acabat sortint la paritat” de gènere, ha indicat. “Ara mateix hi ha una generació que empeny i que mostra que el futur serà femení”, ha vaticinat Puerto.