Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El director adjunt de l’Hospital de Cerdanya demana prudència i assegura que aquesta segona onada no té un origen clar

ACN Puigcerdà.-El director adjunt de l’Hospital de Cerdaya, Xavier Conill, ha demanat “ser prudents” davant l’augment de casos de covid-19 registrat a la comarca en les darreres setmanes. A més, […]

Avatar
Agències 23/09/2020

ACN Puigcerdà.-El director adjunt de l’Hospital de Cerdaya, Xavier Conill, ha demanat “ser prudents” davant l’augment de casos de covid-19 registrat a la comarca en les darreres setmanes. A més, ha assegurat que aquesta segona onada no té un origen clar i, per tant, ho ha desvinculat tant de la tornada a l’escola com de l’afluència de visitants i segons residents que hi ha hagut a la zona durant l’estiu. En aquest sentit, ha explicat que el nombre d’ingressos a l’equipament sanitari és inferior al de la primavera i que estan “preparats”. De fet, actualment hi ha quatre persones positives i dos de sospitoses que estan aïllades. Des de l’hospital es continuen restringint les visites als acompanyants, excepte si es tracta de menors o persones vulnerables.

Conill ha explicat que l’augment del percentatge del risc de rebrot fins a superar el llindar de 2.000 es deu a la detecció de casos de covid-19 en el cribratge dut a terme recentment a Puigcerdà i al fet que la Cerdanya és una comarca amb poca població. A més, també ha volgut destacar el fet que la incidència del virus en aquesta zona va ser molt menor que en d’altres durant la primera onada de la pandèmia.