Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

El dictamen de reforma de pensions inclou equiparar l’accés a pensions de viduïtat de parelles de fet amb matrimonis

ACN Madrid.-La Comissió de Treball, Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha aprovat incloure en el dictamen del projecte de llei de reforma del sistema de pensions una esmena a iniciativa […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Madrid.-La Comissió de Treball, Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha aprovat incloure en el dictamen del projecte de llei de reforma del sistema de pensions una esmena a iniciativa de Més País que equipara l’accés a pensions de viduïtat de les parelles de fet amb els matrimonis. Ho ha explicat el líder de Més País, Íñigo Errejón, aquest dilluns en roda de premsa a la cambra baixa. Errejón ha destacat que amb l’esmena s’aconsegueix que les vídues de parelles de fet “tinguin els mateixos drets” i, per tant, acabar amb la “discriminació absurda” a aquest tipus de família, que n’afectava “més de 1.800” i feia que “molta gent s’empobrís”.

En una votació aquest dilluns, la Comissió de Treball ha aprovat el dictamen de la reforma de pensions, que també inclou mesures com la revalorització de pensions amb l’IPC i el mecanisme d’equitat intergeneracional. El text ara haurà de ser ratificat en el ple de la cambra baixa, i encara podrà incloure modificacions.El conjunt del dictamen s’ha aprovat amb 20 vots a favor entre els quals del PSOE, Unides Podem o ERC. El diputat dels republicans Jordi Salvador ha destacat que han aconseguit una auditoria de la Seguretat Social així com millorar les condicions dels pensionistes més pobres. EH Bildu s’ha abstingut.