Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El Departament d’Educació i el Ministeri acorden fomentar la programació de robots en el batxillerat i l’FP

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat subscriure un acord de col·laboració entre el Departament d’Educació i el Ministeri d’Educació per promoure la programació informàtica al batxillerat i a la formació professional. […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat subscriure un acord de col·laboració entre el Departament d’Educació i el Ministeri d’Educació per promoure la programació informàtica al batxillerat i a la formació professional. El conveni, que té una vigència d’un any, suposarà dur a terme el projecte ‘Escola de pensament computacional’ per fomentar l’ús de la programació de robots per treballar la informàtica, electrònica i mecànica com a recurs educatiu en el batxillerat i l’FP. Per desenvolupar el projecte s’elaboraran recursos educatius, de cursos de formació en xarxa i seminaris presencials, es difondran bones pràctiques entre centres, i es faran projectes col·laboratius i elaboraran informes de resultats.

Amb aquest conveni el Govern vol afavorir les iniciatives que redueixin l’abandonament prematur, que millorin els resultats educatius de l’alumnat, que fomentin l’ocupabilitat entre els joves i que estimulin l’esperit emprenedor dels estudiants.Fruit de l’acord, el Departament d’Educació es compromet a participar en la planificació del projecte, en el seu seguiment i avaluació. El Ministeri d’Educació elaborarà els recursos necessaris, gestionarà el curs de formació, avaluarà el projecte i difondrà les bones pràctiques.