Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

El Departament de Drets Socials incorpora les polítiques d’habitatge

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts la nova estructura del Departament de Drets Socials, que suma les polítiques d’habitatge a les seves competències. El nou decret crea la Secretaria […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts la nova estructura del Departament de Drets Socials, que suma les polítiques d’habitatge a les seves competències. El nou decret crea la Secretaria d’Habitatge i Inclusió Social, encarregada de consolidar l’habitatge com un dret social “bàsic que cal protegir” des de l’administració, segons ha informat el Govern. Fins ara, les polítiques d’habitatge formaven part del Departament de Territori. D’aquesta manera, la Generalitat vol adaptar l’estructura del Govern a la realitat de la gestió pública de l’habitatge, unificant-la amb les polítiques de protecció dels drets socials per oferir respostes més àgils i efectives.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya passarà a dependre de Drets Socials però l’Incasòl continuarà al Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digital i Territori. En aquest sentit, la vinculació entre habitatge i urbanisme es mantindrà a través de la coordinació entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Incasòl.La nova secretaria s’encarregarà de dissenyar, planificar, programa i impulsar les polítiques d’ordenació d’habitatge, acció comunitària, cohesió i inclusió social; dirigir la planificació territorial sectorial de l’habitatge, així com de promoure accions de forment en matèria d’habitatge, tant de promoció pública com privada de rehabilitació, en l’entorn urbà i en el món rural. La nova estructura de la Conselleria contempla també la incorporació de al Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària a la Secretaria d’Habitatge i Inclusió Social, per tal de donar més pes a les polítiques d’acció comunitària i reforçar-ne la relació amb l’habitatge. A banda d’aquesta secretaria, n’hi haurà una d’Infància, Adolescència i Joventut i una tercera de d’Afers Socials i Famílies. D’altra banda, en l’àmbit de l’autonomia personal i la discapacitat es mantindrà la Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat però es crearà una Direcció General de Provisió de Serveis. La primera se centrarà en assegurar els drets i la igualtat d’oportunitats i fixarà els criteris del sistema catalana de l’autonomia personal, mentre que la segona dirigirà els processos de provisió dels recursos socials, n’impulsarà el seguiment i l’avaluació. Per últim, el nou decret fixa la creació d’una subdirecció específica per a la gestió de la Renda Garantida de Ciutadania, que s’encarregarà de planificar i coordinar el desenvolupament i l’aplicació d’aquest programa i coordinarà totes les unitats i els agents socials implicats.