Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El Departament de Cultura reorganitza els equipaments del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya

ACN Barcelona.-El Departament de Cultura ha reorganitzat els equipaments del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya. A partir d’aquest dimarts s’estableixen quatre categories d’espais: nacionals, centres territorials, locals i […]

Agències 15/12/2021

ACN Barcelona.-El Departament de Cultura ha reorganitzat els equipaments del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya. A partir d’aquest dimarts s’estableixen quatre categories d’espais: nacionals, centres territorials, locals i altres espais. Cultura ha detallat que els vuit centres territorials seran la “referència” per “vertebrar i dinamitzar” els agents artístics de cada territori. Així mateix, les funcions que han de complir s’han agrupat en cinc àmbits: recerca i creació, producció i programació, difusió i dinamització de públics, patrimonialització i documentació, i connexió i articulació. Com a funció comuna, tots els equipaments hauran de promoure la creació, producció, programació i difusió de les creacions d’autoria femenina.

Els vuit centres territorials són: ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies, a Vic; Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació; Centre d’Art Tecla Sala, a l’Hospitalet de Llobregat ; Centre d’Art la Panera, de Lleida ; M|A|C Mataró Art Contemporani; Bòlit. Centre d’Art Contemporani, a Girona; i Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i Mèdol-Centre d’Arts contemporànies de Tarragona.