Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

El curt polonès ‘Dalej jest dzien’ guanya el Premi a millor pel·lícula del Filmets

|

- Publicitat -

ACN Badalona – El curt polonès ‘Dalej jest dzien’ ha guanyat aquest diumenge el Premi a millor pel·lícula del festival Filmets de Badalona, que enguany ha arribat a la 48a edició. Escrita i dirigida per Damian Kocur, es tracta d’una producció rodada en blanc i negre amb actors no professionals i sense un guió predeterminat que narra el vincle d’amistat entre un barquer polonès i un immigrant palestí que recull a l’aigua i acaba portant a la seva cabana.

Kocur n’ha destacat que “tracta sobretot de la solitud i de la necessitat de relacionar-se més que no pas de la crisi migratòria”. “He volgut reduir el món a l’escala d’un poble petit, d’un home senzill i d’un riu que simbolitza el mar, la travessia que per a molts és l’única opció d’una vida millor, però també sovint una trampa mortal”, ha afegit.

Publicitat

La pel·lícula, de 25 minuts de durada, ha estat aplaudida i premiada en diversos festivals de cinema d’arreu del món i ara ha rebut el reconeixement del Filmets a la gala de cloenda del festival, la Nit de les Venus al Teatre Zorrilla de Badalona. La cerimònia, que s’ha convertit en un espectacle musical d’homenatge al cinema de la mà de les cantants Mone i Beth Rodergas, també ha reconegut ‘Bead Brothers’, d’Aykut Temel, amb el Premi especial del jurat; ‘Airborne’, d’Andrzej Jobczyk, com a Millor pel·lícula d’animació, i ‘Little Berlin’, de Kate McMullen, com a Millor producció documental.

Ales Payá i Gorka Lasaosa s’han emportat el Premi productor emergent-PAC per ‘Pocos, buenos y seguros’; ‘Charlie Surfer’, de Pia Strømme, ha aconseguit el Premi del públic; ‘L’ombre des corbeaux’, d’Elvira Barboza’, el Premi a la millor direcció; Núria Dunjó i Júlia de Paz s’han endut el Premi al millor guió per ‘Harta’; Lou Bennet el Premi a la millor interpretació per ‘Women of virtue’, i Pere Joan Company ha recollit el Premi a la millor música original per ‘Eryon’. Pel que fa als premis amb denominació d’origen, ‘Tu niño’, de Sergi Castellà, ha rebut el Premi a la millor producció de Badalona; ‘Harta’, de Júlia Paz, el Premi a la millor producció de Catalunya, i ‘Pocos, buenos y seguros’, d’Ales Payá i Gorka Lasaosa’, el Premi a la millor producció d’Espanya.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió