Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023
Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023

El CSIF, en contra del trasllat de la Unitat d’Investigació de la GUB perquè es perd la “discreció” de la Zona Franca

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana, el CSIF, s’ha posicionat aquest dimarts en contra del trasllat de la Unitat d’Investigació del cos a la nova comissaria de Ciutat Vella. El sindicat s’hi oposa perquè considera que una tasca com la investigació requereix la “discreció i seguretat” que li aportava la seva actual ubicació a la Zona Franca. La decisió, anunciada per l’intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, no es farà efectiva almenys fins a l’octubre, quan s’inauguraran les noves dependències.

El sindicat exposa que situar la Unitat d’Investigació en zones convencionals de treball com la nova comissaria de Ciutat Vella “posa en greu risc les operacions que porten a terme”, ja que els agents han de sortir de les dependències a peu o amb els vehicles camuflats i se’ls podria seguir fàcilment o fins i tot prendre nota de les seves matrícules.

Publicitat

El CSIF considera que els investigadors del cos haurien de tenir un centre d’operacions que “no sigui públic per a aquells que han de perseguir”.

A més, retreuen a l’Ajuntament que s’han assabentat de la decisió per la premsa malgrat que, segons ells, tenen el dret de tenir tota la informació sobre aquest tipus de canvis: “l’Ajuntament ha vulnerat els nostres drets”, asseguren.

Per això, reclamen una reunió urgent de la taula de funcionaris de Guàrdia Urbana per a tractar, com a únic punt de la reunió, el trasllat de la Unitat d’Investigació.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió