Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

El Cruïlla elimina el got tradicional amb la marca del festival i en repartirà un que es podrà reutilitzar 150 vegades

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La propera edició del Cruïlla eliminarà el tradicional got amb la marca del festival i n’oferirà un sense identitat gràfica que es podrà reutilitzar en altres esdeveniments. El nou got serà de polipropilè, un material que es pot rentar i tornar a fer servir fins a 150 vegades. Amb l’objectiu de convertir-se a curt termini en un festival que generi zero residus, l’organització ha explicat que a la propera edició es reduiran el nombre de generadors d’energia elèctrica. Els grups electrògens assisteixen alguns escenaris que requereixen pics de potència però generen emissions contaminants. Per això, el festival treballa amb la distribuïdora elèctrica per doblar la potència i poder-la captar de la infraestructura de la zona.

El director del Festival Cruïlla, Jordi Herreruela, ha explicat que la instal·lació elèctrica que hi ha a la zona del Parc del Fòrum no estan “segurs” que pugui suportar la potència elèctrica que requereix el festival.

Publicitat

Per això, fins ara ha estat habitual utilitzar tant la infraestructura convencional com grups electrògens per donar suport puntual. I és que mentre que l’any passat el certamen va necessitar una potència elèctrica de 500 quilovats, enguany n’han sol·licitat 1.000. Endesa treballa conjuntament amb el Cruïlla per ampliar la potència de la xarxa a la zona i poder reduir el nombre de generadors.   

La directora de comunicació d’Endesa, Miriam Filella, ha explicat que per aconseguir que el Cruïlla sigui un festival 100% sostenible caldrà reduir les emissions de CO2. Filella ha dit que realitzaran un estudi per veure on s’estan emetent aquestes emissions i quin camí s’ha de seguir perquè el festival consumeixi el 100% de l’energia neta.

A banda de l’estudi de la petjada de carboni, es faran campanyes de conscienciació del públic i compensació de les emissions. A més a més, en la venda de merchandising físic del festival, es muntarà un sistema d’estampació in situ oferint la possibilitat que el públic pugui portar roba de casa i estampar-la amb el disseny que escullin per tal de no utilitzar noves peces de roba.

<strong>El nou Cruïlla Comèdia i les arts</strong>

El responsable del Cruïlla Comèdia, Oriol de Balanzó, ha anunciat una nova etapa pel Cruïlla Comedy. Es passarà a dir Cruïlla Comèdia i s’emanciparà creant un nou festival de comèdia amb una programació estable. Les activitats que s’ofereixin aquest any durant el certamen s’enregistraran i s’emetran per TV3. L’equip artístic del Cruïlla Comèdia estarà liderat per Tomás Fuentes, Irene Minovas i Manel Vidal.

En el terreny de les il·lustracions en directe, s’impulsarà l’espai creatiu ‘El Estafador’, impulsat per Disseny Hub i la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, que inclourà el primer “combat” entre il·lustradors en un photocall que s’anirà creant en directe. Aquest espai inclourà cinc grans murals creats en directe durant el festival per artistes com Ricardo Cavolo, Amaia Arrazola o Asis Percales.

El Cruïlla Arts presentarà dues instal·lacions, ‘Llum de Saló’, la creació d’Un Parell d’Arquitectes, format per cent-cinquanta bombetes led i els seus cables que dibuixen un llum de saló, de 8m d’alçària i 8m de diàmetre, estructurat en tres anelles i la creació de la companyia de teatre de Màquines Antigua i Barbuda ‘El Gran Goril·la’, una titella de 6,50 metres d’alçada, i quasi 1000 kg de pes. Un any més, Lluís Danés convertirà l’escenari principal del Cruïlla en “una obra d’art”.

Pel que fa a les experiències immersives, amb la col·laboració de la Mobile World Capital Barcelona, s’oferirà un espai on es podrà gaudir d’un concert en format virtual des del punt de vista dels cantants que incorporarà els cinc sentits. Aquesta iniciativa es va poder veure durant el Mobile World Congress 2023.

El festival comptarà amb la presència d’Ari, el robot humanoide de Pal Robotics, que aquest any interactuarà amb els assistents de Cruïlla d’una nova forma que promet sorprendre els assistents: una pitonissa. 

En una línia similar, el Cruïlla realitzarà un estudi amb Eurecat per crear un mapa emocional dels usuaris. Es mesuraran les senyals fisiològiques a un grup d’assistents per establir un procediment d’avaluació neurocientífica.

Finalment, el certamen oferirà l’Espai Transforma’t, un indret articulat amb múltiples actors del sector de la cooperació, especialment ONGs, dins del festival Cruïlla, amb l’objectiu de generar consciència crítica en el públic del festival, de forma lúdica i positiva, coordinat per l’Agència Catalana de Cooperació.

En concret, seran 16 entitats que convidaran a la reflexió sobre la situació al món, les desigualtats i injustícies i les causes estructurals que les provoquen.

Precisament, enguany l’escenari Cruïlla Enamora passarà a ser l’escenari Oxfam Intermón.

 

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió