Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El cribratge massiu de Mollerussa registra un 53% de persones que vénen del món de la docència

ACN Mollerussa.-El cribratge massiu que es fa a Mollerussa aquest dimarts per detectar persones asimptomàtiques amb covid-19 ha registrat un 53% de persones que provenen del món de la docència. […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Mollerussa.-El cribratge massiu que es fa a Mollerussa aquest dimarts per detectar persones asimptomàtiques amb covid-19 ha registrat un 53% de persones que provenen del món de la docència. 201 dels 380 inscrits per fer-se les proves PCR treballen en centres educatius de la ciutat. L’alcalde Marc Solsona ha dit que tot i que les proves es fan en un moment que el risc de rebrot ha baixat, l’èxit de convocatòria demostra que els professionals tenen “ganes de tenir un retorn segur” a l’escola. Solsona també ha indicat que la campanya de la fruita no ha tingut especial incidència en els contagis a la ciutat. Segons dades del CAP, el perfil que ha contret el virus les darreres setmanes és gent treballadora entre els 18 i 50 anys, i també nuclis familiars.

Després d’arrencar la setmana amb un cribratge massiu a Tàrrega, a la Regió Sanitària Lleida es fan aquest dimarts proves a Mollerussa, també amb l’objectiu potencial de preparar la tornada a l’escola de manera segura. En aquest sentit, el cribratge, que es fa al Pavelló Onze de Setembre, està adreçat a persones d’entre 18 i 40 anys, però també especialment a personal docent. La resposta a la capital del Pla d’Urgell ha estat satisfactòria ja que més de la meitat que s’han apuntat són treballadors dels centres educatius de la ciutat.L’alcalde Marc Solsona ha destacat que feia temps que la ciutat demanava fer un cribratge massiu per la qual cosa ha celebrat que finalment s’hagi portat a terme tot i que actualment, les dades de contagis i risc de rebrot estiguin millor. De fet, la setmana passada el risc de rebrot registrava una taxa de 717 punts i el dia 6 estava situat en 162 punts. D’altra banda, Solsona ha apuntat que el cribratge és comunitari i que la campanya de la fruita no ha afectat a un increment dels casos de coronavirus a la ciutat. En aquest sentit, l’adjunta a direcció del CAP de Mollerussa, Carolina Ribas, ha comentat que el perfil dels contagiats és de gent treballadora, de fins a 50 anys, i també nuclis familiars.”Una oportunitat per contribuir”La Carme Jou fa més de 30 anys que treballa com a docent. Ara al Centre de Recursos de Mollerussa, per la qual cosa no té contacte directe amb l’alumnat però si amb tot el professorat de la comarca. Ha decidit anar a fer-se la prova perquè considera que és una “oportunitat per contribuir” i a més a més té una persona de risc a casa i d’aquesta manera s’assegura si té o no el virus.De la seva banda, l’Eloi Reñé, un jove monitor de l’Agrupament Escolta Cal Met ha explicat que aquet estiu van fer campaments amb la mainada i tot va funcionar correctament. Ara estan preparant el nou curs i ha decidit anar a fer-se la prova, també per començar amb seguretat.Finalment, en Jorge Alberto Navarrera, ha explicat que s’ha volgut fer la prova per “precaució i cuidar a la família” ja que conviu amb la seva mare que és una persona gran.