Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

El cribratge massiu de la UAB estarà obert al personal de les empreses i centres de recerca del campus

ACN Cerdanyola del Vallès.-Aquest dijous començarà al campus Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona el cribratge massiu impulsat pel Departament de Salut. En el marc d’un programa conjunt de […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Cerdanyola del Vallès.-Aquest dijous començarà al campus Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona el cribratge massiu impulsat pel Departament de Salut. En el marc d’un programa conjunt de proves desplegat a totes les universitats, en el cas de la UAB els tests s’allargaran fins el 15 d’abril. El cribratge per detectar casos de covid-19 s’adreça a tot el personal i l’alumnat universitari, però també als treballadors de les empreses i centres de recerca del campus. En tots els casos, s’ofereix la possibilitat de fer un test PCR amb automostra nasal i un test serològic ràpid per saber si s’ha passat la malaltia. Les proves són de caràcter voluntari i es pot escollir fer les dues o només una.

Les proves es podran fer entre les 9.30 h i les 19 h -excepte el divendres dia 9, en què l’horari acabarà a les 14 h-. Els punts habilitats seran a la plaça Cívica, situat davant de la farmàcia, i un segon punt itinerant que visitarà la facultat de Ciències i Biociències, la Facultat de Filosofia i Lletres, l’Escola d’Enginyeria i la Facultat de Medicina. L’objectiu del cribratge és detectar persones asimptomàtiques per trencar cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes.