Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

El cribratge massiu de la UAB comença dijous i estarà obert al personal de les empreses i centres de recerca del campus

ACN Cerdanyola del Vallès / Mataró.-Aquest dijous començaran al campus Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona i al TecnoCampus de Mataró els cribratges massiu impulsats pel Departament de Salut […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Cerdanyola del Vallès / Mataró.-Aquest dijous començaran al campus Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona i al TecnoCampus de Mataró els cribratges massiu impulsats pel Departament de Salut al sistema universitari. En el cas de la UAB els tests de covid-19 s’allargaran fins el 15 d’abril, i s’adrecen a tot el personal i l’alumnat universitari, però també als treballadors de les empreses i centres de recerca del campus. A Mataró, el cribratge durarà fins el dia 13. En tots els casos, s’ofereix la possibilitat de fer un test PCR amb automostra nasal i un test serològic ràpid per saber si s’ha passat la malaltia. Les proves són de caràcter voluntari i es pot escollir fer les dues o només una.

(L’actualització inclou informació sobre el cribratge del TecnoCampus de Mataró)Les proves a la UAB es podran fer entre les 9.30 h i les 19 h -excepte el divendres dia 9, en què l’horari acabarà a les 14 h-. Els punts habilitats seran a la plaça Cívica, davant de la farmàcia, i un segon punt itinerant que visitarà les facultats de Ciències i Biociències, Filosofia i Lletres, Medicina i l’Escola d’Enginyeria. Al TecnoCampus de Mataró, els tests es duran a terme de 9 h a 19 h, a l’edifici TCM1, a la zona de bar-restaurant, que actualment està tancat. Salut destaca que l’objectiu del cribratge és detectar persones asimptomàtiques per trencar cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes. La iniciativa ha estat impulsada des del Departament de Salut, coordinada pel Servei Català de la Salut i Vigilància Epidemiològica, amb una operativa gestionada per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord de l’ICS, amb la col·laboració de les universitats.