Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El creixement del PIB es frena a l’eurozona i cau a la UE el quart trimestre del 2022

ACN Brussel·les – El PIB de l’eurozona ha frenat el creixement el quart trimestre del 2022. Segons dades de l’Eurostat, l’economia de la zona euro s’ha mantingut estable els últims […]

Agències 08/03/2023

ACN Brussel·les – El PIB de l’eurozona ha frenat el creixement el quart trimestre del 2022. Segons dades de l’Eurostat, l’economia de la zona euro s’ha mantingut estable els últims tres mesos de l’any, després del creixement del 0,4% registrat el tercer trimestre de l’any. En canvi, el PIB del conjunt de la Unió Europea ha caigut un 0,1% el quart trimestre del 2022 en la que és la primera xifra en negatiu en tot l’any. Tant la xifra del PIB de l’eurozona com la de la Unió Europea són una dècima més pessimistes de les anticipades al febrer per l’Eurostat. Pel que fa a l’economia espanyola, l’Eurostat apunta que va créixer un 0,2% el quart trimestre de l’any, la mateixa xifra que els tres mesos anteriors.

Entre les grans economies de la zona euro, el PIB espanyol és el que més ha crescut l’últim trimestre del 2022. En aquest període, l’economia alemanya ha caigut un 0,4% i la italiana un 0,1%, mentre la francesa ha registrat un creixement del 0,1%.

Pel que fa a l’ocupació, l’eurozona i la Unió Europea han registrat un augment del 0,3%, mentre l’increment se situa en el 0,4% en el cas d’Espanya. Es tracta d’una xifra superior a la registrada a Alemanya (0,2%), França (0,3%) i Itàlia (-0,1%).