Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El CRAM recupera més de 700 tortugues marines i assisteix a més de 350 dofins i balenes en els seus 25 anys d’història

ACN El Prat de Llobregat.-La fundació CRAM fa aquest any 25 anys i per celebrar-ho té programades diverses activitats que anirà anunciant durant el 2021. Des del 1996 el Centre […]

Avatar
Agències 24/04/2021

ACN El Prat de Llobregat.-La fundació CRAM fa aquest any 25 anys i per celebrar-ho té programades diverses activitats que anirà anunciant durant el 2021. Des del 1996 el Centre de Recuperació d’Animals Marins ha recuperat més de 700 tortugues marines que han pogut tornar al mar i ha assistit més de 350 dofins i balenes embarrancades a la platja. La directora del CRAM, Elsa Jiménez, ha destacat que “un rescat va molt més enllà d’una acció de conservació perquè desperta en molta gent l’emoció de ser millors persones”. A la festa d’aniversari d’aquest dissabte hi han assistit, entre altres, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que ha lloat la tasca de l’entitat i ha assegurat que en la futura legislatura “la defensa de la biodiversitat ha de ser fonamental”.

El CRAM ha celebrat els seus 25 anys a favor del mar amb un acte inaugural de l’aniversari a les seves instal·lacions al Prat de Llobregat. L’acte ha començat a les 10 del matí amb una visita del centre de recuperació d’animals marins a la qual hi ha assistit, a més del vicepresident Aragonès; la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet i l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler. L’acte ha acabat amb l’alliberament de cinc tortugues marines que han ingressat al CRAM per interacció pesquera, que és la principal causa d’ingrés a la fundació. Totes elles ja tenien l’alta veterinària per poder ser reintroduïdes al seu medi natural.Durant els parlaments d’aquest dissabte, la directora del CRAM ha posat xifres a les més de dues dècades d’història de la fundació i ha destacat que, a més de recuperar tortugues i assistir cetacis, durant aquest temps també han assistit a una setantena d’aus protegides. Entre moltes altres coses, ha subratllat que la fundació ha desenvolupat una cinquantena de projectes científics entorn de la conservació d’espècies i ecosistemes marins, que més de 280.000 persones han participat en les activitats educatives i formacions que han organitzat i que unes 1.500 persones han participat en el seu programa de voluntariat. Xifres a banda, Jiménez ha assegurat que “el CRAM desperta i alimenta emocions i valors que ens fan sentir orgull de la nostra pròpia humanitat”.Per la seva banda, l’alcalde d’El Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha dit que la seva ciutat “és “molt més que un polígon” i ha dit que “és un exemple d’un territori que té un molt difícil equilibri”. Mijoler s’ha mostrat molt satisfet per la tasca del CRAM i ha subratllat que per ell “és un orgull”. En aquest sentit, l’alcalde ha assegurat que el Prat és un “municipi compromès amb el medi ambient” i ha volgut recordar que “aquesta era una zona degradada”. Amb tot, a parer seu, “necessita més protecció per preservar el territori” que ha de ser “un corredor entre dues llacunes”.Aragonès també ha lloat la tasca del CRAM en “l’educació ambiental, ha recordat que aquesta “fundació hi és sempre” i ha dit que per aquesta raó “les administracions han de ser sempre al seu costat”. El vicepresident amb funcions de president ha considerat que la “defensa de la biodiversitat ens ha de portar a una agenda verda que hem de desenvolupar des de les nostres institucions”. “La fiscalitat ha de permetre destinar-hi l’esforç econòmic que necessita la preservació de la biodiversitat del nostre país”, ha afirmat tot afegint que també hi haurà “recursos d’àmbit europeu, com els fons Next Generation”.La Fundació CRAM es va crear el 22 d’abril de 1996, tot i que l’inici de les seves activitats es remunten a l’any 1991, amb una epidèmia vírica que va afectar centenars de dofins.