Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El cost del contracte entre Brussel·les i AstraZeneca és de 870 milions d’euros, segons ‘Der Spiegel’

ACN Brussel·les.-El cost del contracte entre la Comissió Europea i la farmacèutica AstraZeneca per la vacuna és de 870 milions d’euros, segons el diari alemany ‘Der Spiegel’, que ha pogut […]

Avatar
Agències 29/01/2021

ACN Brussel·les.-El cost del contracte entre la Comissió Europea i la farmacèutica AstraZeneca per la vacuna és de 870 milions d’euros, segons el diari alemany ‘Der Spiegel’, que ha pogut accedir a les parts tapades del contracte publicat aquest divendres online. El primer document distribuït per la Comissió Europea tenia un error informàtic que permetia consultar les parts ocultes a través d’Acrobat Reader. La xifra dels 870 milions d’euros inclou el valor de les vacunes i la inversió per al seu desenvolupament . Segons el contracte, la farmacèutica no pot patir pèrdues i, si se supera la xifra dels 870 milions, ha d’avisar a la CE i justificar-ho si es desvia en més d’un 20% de l’establert.

La xifra dels 870 milions d’euros inclou el valor de les vacunes, uns 534 milions d’euros, i la inversió per al seu desenvolupament, 336 milions.