Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El cost de viure a Barcelona i Madrid va ser gairebé un 20% més alt que a la mitjana de ciutats de l’Estat el 2020

ACN Madrid.-El cost de viure a Barcelona i Madrid va ser gairebé un 20% més elevat que la mitjana d’altres ciutats de l’Estat el 2020, segons ‘L’índex del cost de […]

Avatar
Agències 02/08/2021

ACN Madrid.-El cost de viure a Barcelona i Madrid va ser gairebé un 20% més elevat que la mitjana d’altres ciutats de l’Estat el 2020, segons ‘L’índex del cost de la vida a les ciutats’ que ha publicat el Banc d’Espanya dilluns. D’acord amb l’anàlisi, el ciutadà mitjà de la capital catalana necessitaria 1.200 euros per poder tenir el mateix poder adquisitiu de què gaudiria amb 1.000 euros a la resta de ciutats espanyoles. La principal raó que explica la diferència del cost de vida és la despesa en habitatge, especialment, les diferències de preu de lloguer que són molt més grans que les dels béns i serveis. L’estudi assegura que el cost dels arrendaments a Barcelona i Madrid van ser un 82% més cars que la mitjana de la resta d’àrees urbanes el 2020.

Així doncs, la despesa en habitatge explica més de dos terços de la diferència de preus entre la capital catalana i l’espanyola i la resta de ciutats.