Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

El cost de la nova comissaria de la Policia Local de Manlleu s’enfila a 2,5 MEUR per l’encariment de matèries primeres

ACN Manlleu – Manlleu està més a prop de tenir la reivindicada nova comissaria de la Policia Local. Aquesta setmana, el Tribunal de Comptes ha arxivat la causa per un […]

Agències 08/07/2022

ACN Manlleu – Manlleu està més a prop de tenir la reivindicada nova comissaria de la Policia Local. Aquesta setmana, el Tribunal de Comptes ha arxivat la causa per un presumpte delicte comptable que hi havia sobre el projecte i ara ja es podrà aprovar per la Junta de Govern Local que se celebrarà la setmana vinent. El següent pas serà la licitació de les obres. L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, s’ha mostrat satisfet aquest divendres en un contacte informatiu perquè es desencalla un projecte que dona resposta a una “necessitat real” del cos de policia. El batlle ha explicat que el context global d’augment del preu de les matèries primeres també farà augmentar el cost de la nova comissaria i que se situarà entre els 2,3 i els 2,5 MEUR.

Fa anys que la Policia Local està ubicada a les dependències municipals de la plaça Fra Bernadí, però es tracta d’uns espais que no estan dimensionats per les necessitats del cos. Si bé inicialment la nova comissaria s’havia d’ubicar al Museu del Ter, amb un cost que rondava els 500.000 euros, l’Agència Catalana de l’Aigua finalment ho va desestimar i llavors es va decidir apostar per situar l’edifici al final de l’Avinguda Puigmal.

Un altre dels punts que ha generat discussió sobre la nova comissaria és la demanda del consistori per aconseguir més presència policial dels Mossos d’Esquadra a la ciutat. En aquest sentit, inicialment es plantejava que la nova comissaria de la Policia Local acollís també un espai per als mossos. Amb tot, de moment, des del Departament d’Interior no s’hi ha donat resposta. Àlex Garrido ha explicat que aprofitarà la presència del conseller Joan Ignasi Elena a la reunió de la Junta Local de Seguretat del mes de setembre per plantejar-li la qüestió.