Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El Cos d’Agents Rurals renova el seu parc mòbil amb la incorporació de 59 nous vehicles

ACN Barcelona.-L’Àrea General del Cos d’Agents Rurals ha incorporat aquest dilluns 59 nous vehicles. Aquests se sumen als 50 cotxes que es van lliurar el 2020 i representen una inversió […]

Avatar
Agències 08/02/2021

ACN Barcelona.-L’Àrea General del Cos d’Agents Rurals ha incorporat aquest dilluns 59 nous vehicles. Aquests se sumen als 50 cotxes que es van lliurar el 2020 i representen una inversió de 5,4 milions d’euros (MEUR) per adquirir un total de 109 vehicles en règim d’arrendament. D’aquesta manera, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació substitueix bona part dels 130 vehicles que són de propietat i que tenen una mitjana d’edat superior als 15 anys d’antiguitat. En només un any, doncs, s’ha renovat gairebé la meitat de la flota de 238 vehicles de la que disposa el cos.

Els vehicles, que han estat distribuïts per les diferents àrees regionals, corresponen al model Dacia Duster. Segons el cos, un vehicle “adaptat” a tot tipus de camins, i “ideal” per a les tasques de vigilància i prevenció dutes a terme a diari per les patrulles.En aquesta remesa també s’han adaptat tres vehicles pel Grup Especial Caní (GEK9), per tal de poder portar els diferents gossos de la unitat amb les mesures de seguretat i de confort necessàries.Amb aquesta renovació, el parc mòbil del Cos d’Agents Rurals esdevé molt més respectuós amb el medi ambient, comptant amb vehicles que redueixen les seves emissions de CO2, i aporta millors prestacions i més seguretat als agents que han d’actuar dia a dia pel medi natural.El lliurament dels vehicles ha comptat amb la presència del director general dels Agents Rurals, Marc Costa, i amb l’inspector en cap del cos, Antoni Mur.