Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El corrent crític de Cs presenta candidats per cobrir les vacants del consell general del partit

ACN Barcelona.-El corrent crític intern de Cs Renovadors ha presentat 15 candidats per cobrir les vacants del consell general del partit, el màxim òrgan del partit entre congressos. En un […]

Avatar
Agències 30/06/2021

ACN Barcelona.-El corrent crític intern de Cs Renovadors ha presentat 15 candidats per cobrir les vacants del consell general del partit, el màxim òrgan del partit entre congressos. En un comunicat, els crítics lamenten que la direcció ha tingut “nul respecte” pels processos electorals perquè és “un procediment telemàtic sense les degudes garanties, ja que no existeixen urnes, ni cens, ni interventors que vetllin per la transparència”. Els candidats que presenten donaran suport a una “assemblea extraordinària” -que ja fa temps que reclamen- que “culmini amb la refundació” del partit. També aspiren a “aconseguir que la votació es faci amb un sistema de llistes obertes” i “substituir les eleccions telemàtiques per presencials i urna física”.

També critiquen que el poc marge que dona la direcció per presentar candidatures i per fixar les votacions, divendres, en un dia “laborable” i de 8 hores a 18 hores. “Hi ha una mostra més evident que des del comitè executiu es pretén dificultar al màxim la participació dels afiliats en aquestes eleccions?”, qüestionen. Renovadors ha decidit que només presentarà 15 candidats -dos terços del total a cobrir- “perquè d’altres candidats puguin obtenir representació i tenir un Consell General més plural”. 2Una altra de les demandes és que s’eliminin els compromisaris nats” i que siguin els afiliats qui els triïn, mitjançant un sistema d’un afiliat, un vot.