Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El Cor Jove Nacional de Catalunya debutarà al Palau de la Música aquest dijous dirigit per Mireia Barrera

ACN Barcelona.-El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC), dirigit per Mireia Barrera, debutarà al Palau de la Música Catalana amb un recorregut per cent anys de la música coral catalana […]

Avatar
Agències 05/01/2021

ACN Barcelona.-El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC), dirigit per Mireia Barrera, debutarà al Palau de la Música Catalana amb un recorregut per cent anys de la música coral catalana aquest dijous a les 20 h. Aquest recital també és el concert de comiat de l’edició 2019 de la formació. El programa proposa un segle de producció coral catalana, des de Ricard Lamote de Grignon (1899-1962) fins a Joan Magrané (1988). “Amb la tria d’obres que us oferirem al Palau es poden veure algunes de les característiques i l’evolució de la música coral catalana dels últims cent anys”, diu Barrera. Dels 8 compositors catalans programats, la meitat són nascuts al tombant de segle o a principis del nou-cents: Ricard De Grignon, Joaquim Homs, Joaquim Serra i Manuel Oltra.

Per la seva part, Mariona Vila, Josep Vila i Casañas, Bernat Vivancos i Joan Magrané, nascuts a la segona meitat del segle i plenament actius i interpretats actualment, contribueixen a ampliar el repertori coral català amb una nova mirada. Cal destacar que l’obra ‘Come fontana piena’, de Magrané, va guanyar la primera edició del Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català l’any 2016.El concert estava programat per al 13 de març de 2019, a L’Auditori, però la pandèmia va obligar a cancel·lar-lo just el dia abans, després de diversos dies d’assaig i amb tot preparat. Ja al 2021, el CJNC19 tindrà finalment l’oportunitat d’acomiadar-se damunt l’escenari amb un concert que molt probablement tindrà de públic alguns dels integrants del CJNC20, que va arrencar aquest estiu passat. Es tracta, doncs, d’una convivència de dues edicions del CJNC, totalment inèdita.