Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El COPATE efectua el sisè i últim tractament de la temporada contra la plaga de la mosca negra a l’Ebre

ACN Tortosa.-El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha efectuat aquest dimarts el sisè i últim tractament de la temporada per combatre la plaga de la […]

Avatar
Agències 25/08/2020

ACN Tortosa.-El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha efectuat aquest dimarts el sisè i últim tractament de la temporada per combatre la plaga de la mosca negra al tram català de l’Ebre. Enguany, els tècnics han pogut aplicar un tractament més al riu respecte el 2019. L’organisme ha disposat d’una dotació econòmica de 850.000 euros per tractar les plagues de la mosca negra i el mosquit, aportats, principalment, per la Generalitat així com també la Diputació de Tarragona. L’increment dels recursos destinats, segons el president del COPATE, Joan Alginet, ha permès ampliar les actuacions.

Com en anteriors ocasions, en el tractament d’aquest dimarts s’ha abocat a set punts del riu Ebre entre Ascó i Tortosa 2.100 litres de larvicida biològic BTI. La primera actuació d’aquest 2020 va tenir lloc el mes de febrer, fet que hauria permès reduir la generació de larves i evitar que es convertissin en adults.