Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El consum d’energia elèctrica a Catalunya cau un 27,7% aquest dilluns respecte als dies previs a l’estat d’alarma

ACN Barcelona.-El consum d’energia elèctrica a Catalunya a les onze del matí d’aquest dilluns ha sigut un 27,7% inferior al del dilluns 2 de març, dies abans que el govern […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Barcelona.-El consum d’energia elèctrica a Catalunya a les onze del matí d’aquest dilluns ha sigut un 27,7% inferior al del dilluns 2 de març, dies abans que el govern espanyol decretés l’estat d’alarma. Des que gran part de l’activitat econòmica va aturar-se, la demanda d’electricitat al territori català acumula quatre setmanes consecutives a la baixa, segons dades d’Endesa –la companyia que controla el 95% de la xarxa al Principat-. Aquest dilluns, la demanda en temps real d’energia ha sigut de 4.361 MWh, un 5,18% menys respecte a la setmana anterior, quan el consum va ser de 4.599 MWh. Abans que es decretés l’estat d’alarma, la demanda d’energia elèctrica a Catalunya era superior als 6.000 MWh.

De nou, Endesa assenyala que les xifres posen de manifest el “seguiment massiu de les instruccions donades per l’administració, que es tradueixen en la davallada de bona part del consum empresarial”. Al conjunt de la Península Ibèrica, la demanda d’energia elèctrica a les onze del matí d’aquest dilluns ha sigut de 24.872 MWh, un 26,08% menys respecte al dilluns 2 de març, segons dades de Red Eléctrica.