Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

El consum de ciment a Catalunya torna als nivells previs a la pandèmia, però les exportacions continuen caient

ACN Barcelona.-El consum de ciment a Catalunya torna a situar-se als nivells previs a l’esclat de la crisi de la covid-19. Segons dades provisionals de la patronal Ciment Català, durant […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-El consum de ciment a Catalunya torna a situar-se als nivells previs a l’esclat de la crisi de la covid-19. Segons dades provisionals de la patronal Ciment Català, durant el mes de setembre es van consumir 179.757 tones de ciment al país, un 1,6% més respecte al mateix període de l’any passat, mentre que la producció es va incrementar un 2,3% interanual. No obstant això, les exportacions mantenen la tendència negativa: al setembre, les vendes de ciment a l’exterior van reduir-se gairebé a la meitat (-46,8%). Pel que fa a l’acumulat de l’any (de gener a setembre), el consum a Catalunya va ser un 12,6% inferior a l’exercici anterior, mentre que la producció va registrar un descens del 10,2%. Finalment, les exportacions van caure un 8,2%.

Segons la patronal, les dades del mes de setembre indiquen una “certa normalització” del mercat domèstic, però també posen de manifest la “disminució de competitivitat” a les fàbriques del país respecte a la d’altres països no sotmesos al mercat d’emissions de diòxid de carboni. Alhora, la patronal destaca que les fàbriques de l’Estat es veuen perjudicades per “l’elevat cost de l’energia elèctrica en comparació amb la resta d’Europa”.Pel president de Ciment Català, Salvador Fernández, “ara caldrà veure els efectes que tindran sobre les dades la finalització d’obres en marxa si no s’acceleren les previsions d’inici de noves infraestructures, com en el corredor mediterrani, la xarxa de Rodalies o els accessos a ports”.