Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El consum de ciment a Catalunya cau un 17% entre març i agost tot

ACN Barcelona.-El consum de ciment a Catalunya ha caigut un 17% durant els primers sis mesos de pandèmia, entre el març i l’agost, segons dades de l’Agrupació de Fabricants de […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Barcelona.-El consum de ciment a Catalunya ha caigut un 17% durant els primers sis mesos de pandèmia, entre el març i l’agost, segons dades de l’Agrupació de Fabricants de Ciment de Catalunya publicades aquest dimarts, i que es basen en les xifres del ministeri d’Indústria. En concret, la reducció ha estat de 195.800 tones. El consum de ciment en l’últim any ha estat de poc més de 2 milions de tones, uns 270 kg per càpita, un terç per sota de la mitjana de la Unió Europea, que és de 377 kg. La disminució del consum ha provocat alhora una reducció de la producció, que ha caigut un 13% entre març i agost. El sector considera “urgent i imprescindible” dedicar a la construcció “bona part” dels 140.000 milions d’euros que vindran de la Unió Europea.

Salvador Fernández Capo, president de Ciment Català, considera que l’ús d’aquests diners ha de servir per “restablir” la indústria de la construcció, especialment a través de la “promoció i licitacions d’obra pública i habitatges”. En l’únic àmbit on s’ha mantingut el ciment és en el de les exportacions, que després d’una forta caiguda l’any passat han crescut en aquests sis mesos un 3,6%.