Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Constitucional rebutja el recurs d’empara de Rosa Peral pel crim de la Guàrdia Urbana

ACN Madrid – El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat el recurs d’empara de l’exguàrdia urbana de Barcelona Rosa Peral per l’assassinat comès amb el també exagent Albert López de la […]

Agències 30/03/2022

ACN Madrid – El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat el recurs d’empara de l’exguàrdia urbana de Barcelona Rosa Peral per l’assassinat comès amb el també exagent Albert López de la seva parella -i igualment agent- Pedro Rodríguez, segons ha avançat ‘El Taquígrafo’ i han confirmat a l’ACN fonts del tribunal. El recurs no s’ha admès per haver incorregut en el “defecte inesmenable” de no haver satisfet “degudament” la càrrega consistent en “justificar l’especial transcendència constitucional del recurs”. Així, el TC no ha entrat en el fons de la sentència, que es manté en els 20 anys de presó ordenats per l’Audiència de Barcelona i ratificats a posteriori pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el Tribunal Suprem.

Segons ‘El Taquígrafo’, el TC també ha desestimat el recurs de López, condemnat a 25 anys de presó pel mateix crim, per bé que aquest extrem no ha pogut ser confirmat pel tribunal a preguntes de l’ACN.

Amb la decisió del TC es tanca la via jurídica espanyola. Segons la publicació digital, les defenses de Peral i López han mostrat la voluntat d’acudir als Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg.