Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El Consorci Forestal de Catalunya demana més ajudes per a la reparació de destrosses provocades pel Gloria

ACN Girona.-El Consorci Forestal de Catalunya ha demanat a la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca que augmenti les ajudes destinades a reparar les destrosses provocades pel temporal Gloria a finals […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Girona.-El Consorci Forestal de Catalunya ha demanat a la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca que augmenti les ajudes destinades a reparar les destrosses provocades pel temporal Gloria a finals de gener. Els propietaris de boscos calculen que hi havia prop d’un miler de quilòmetres de camins afectats. Per això demanen a la Generalitat que els ajudi a reparar-los, ja que els camins els fan servir tota la ciutadania i no només els seus propietaris. De fet, el Consorci quantifica les destrosses en 1,6 milions d’euros, una quantitat similar a les ajudes anunciades pel Govern. Ara, la Generalitat ha denegat el 60% dels treballs a causa de problemes pressupostaris.

Les destrosses generades pel temporal Gloria van afectar a diferents punts del territori gironí, especialment zones de massa forestal on les riuades van provocar diverses destrosses. El Consorci Forestal ha afirmat que la majoria d’infraestructures afectades són camins que creuen les seves finques i que fa servir tota la ciutadania durant les seves excursions. De fet, els propietaris calculen que hi hauria un miler de quilòmetres de camins afectats.Les reparacions de les destrosses comporten una despesa d’1,6 milions d’euros. Aquesta xifra és similar a la que va anunciar el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca en matèria d’ajudes. Malgrat tot, el Consorci ha denunciat que el Govern ha denegat un 60% dels treballs. Segons els propietaris de massa forestal, el Departament ha al·legat problemes pressupostaris per arribar a totes les ajudes.Per aquest motiu, el Consorci Forestal ha demanat a la consellera del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, que ampliï les ajudes destinades a la reparació dels danys del temporal. Jordà ha anunciat que buscarà el màxim de recursos per ajudar als propietaris forestals a minimitzar l’impacte del temporal.