Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Consorci d’Educació de Barcelona assigna d’ofici 60 places de P3 i 217 a 1r d’ESO

ACN Barcelona.-El Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) ha assignat d’ofici 60 places a famílies d’infants que el curs vinent comencen P3. En total hi ha hagut 11.968 sol·licituds, unes 500 […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Barcelona.-El Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) ha assignat d’ofici 60 places a famílies d’infants que el curs vinent comencen P3. En total hi ha hagut 11.968 sol·licituds, unes 500 menys que el curs anterior. De la demanda feta, 6.328 famílies han demanat plaça a l’escola pública en comparació a 5.658 que ho han fet a la concertada. El 99,62% ha obtingut plaça en alguna de les opcions demanades. En el cas dels alumnes que entraven a 1r d’ESO hi ha hagut una demanda de 7.299 places, 5.220 a la pública i 2.079 a la concertada. En total són unes 350 més que el curs anterior. S’han fet 217 assignacions d’ofici, 102 a instituts públics i 115 a concertats.

Des del 2014, a P3 s’ha passat del 46% de sol·licituds a l’escola pública a un 53%, mentre que a 1r d’ESO s’ha passat del 33,91% en el mateix any 2014, al 39%. Des del Consorci, atribueixen l’increment de la demanda d’escola pública, entre altres factors, a la consolidació de projectes educatius en transformació a la ciutat, fet que ha permès que alguns centres hagin doblat la demanda de preinscripció en els darrers dos cursos. El tinent d’alcaldia de Cultura, Educació i Ciència i vicepresident del CEB, Joan Subirats, ha destacat que “no deixa de ser una bona notícia” que Barcelona es vagi acostant més a una distribució com la que predomina a la resta de Catalunya. “És una situació positiva, que ajuda a la lògica d’equivalència i afavoreix el factor de proximitat”, ha dit, admetent que a la ciutat hi havia certa “anomalia”. Enguany, el 82,3% de les famílies han sol·licitat un centre pròxim a casa seva i en el procés de preinscripció 2020-2021 cap grup de P3 s’ha hagut de tancar per manca de sol·licituds. Obres i retardsD’altra banda, destaca també que durant l’estiu tindran lloc obres en un total de 105 centres educatius amb un pressupost de 27 milions d’euros; 23,6 aportats per l’Ajuntament de Barcelona i la resta pel Departament d’Educació. Com cada any, s’aprofita l’absència d’activitat lectiva per fer obres als centres, però enguany hi ha una novetat, i és que durant la pandèmia no s’han pogut continuar obres ja començades i això provocarà un retard en l’acabament d’obres físiques en almenys tres escoles on s’ha hagut d’activar ‘un pla B’ per iniciar el curs vinent, ja que no estaran a punt al setembre. És el cas de les construccions de nous equipaments com l’Escola Anglesola i l’Escola La Maquinista, i la ubicació de l’Escola Entença en un nou espai. L’inici de l’educació primària de l’Escola Anglesola serà en l’antiga Escola Ausiàs March en una ubicació provisional que serà vigent fins el Nadal, data prevista de finalització de les obres de l’edifici definitiu En el cas de l’Escola La Maquinista, la impossibilitat d’iniciar el curs en el nou edifici provocarà que es mantingui l’activitat en mòduls. Pel que fa a l’Escola Entença, l’inici provisional del curs serà en l’actual ubicació dins del recinte de l’Escola Industrial, on s’ampliarà un dels mòduls. Per tant, al setembre no podrà estrenar la nova ubicació provisional al recinte de l’antiga presó La Model.