Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El Consorci de l’Estany millorarà el bosc de ribera i eliminarà espècies de flora invasora de l’estany de Banyoles

ACN Banyoles – El Consorci de l’Estany iniciarà el 13 de febrer els treballs forestals per millorar el bosc de ribera. L’actuació comportarà que, entre setmana, el camí per a […]

Agències 10/02/2023

ACN Banyoles – El Consorci de l’Estany iniciarà el 13 de febrer els treballs forestals per millorar el bosc de ribera. L’actuació comportarà que, entre setmana, el camí per a vianants del Parc de la Draga i els Amarador es talli per trams, donant pas alternatiu pel carril de bicicletes. També s’eliminaran espècies de flora exòtica invasora local amb l’objectiu d’afavorir els hàbitats i espècies d’interès de l’Espai Natural Protegit de l’Estany de Banyoles. En total, s’actuarà sobre una superfície de divuit hectàrees per fases i la previsió és que s’enllesteixi en menys d’un mes. El pressupost d’execució d’ambdues actuacions ascendeix a 44.813,14 euros, dels quals 38.029 són subvencionats per part de la Diputació de Girona.

La primera fase dels treballs forestals començarà el dilluns 13 de febrer i s’allargarà durant tota la setmana. L’execució es farà entre el Parc de la Draga i els Amaradors i comportarà talls intermitents per trams del camí per a vianants, als que se’ls hi donarà pas alternatiu pel carril destinat a bicicletes.

La segona fase, que es farà per trams, s’iniciarà el 20 de febrer i el període d’execució està previst que sigui fins a principis de març. El primer tram d’actuació afectarà del Parc de la Draga a la Caseta de Fusta i s’enllestirà els dies 20, 21 i 22 de febrer. El segon tram, de la Caseta de Fusta fins a la zona de graderia del Camp de Regates s’executaran del 23 de febrer a l’1 de març i el darrer tram afectarà des del Camp de Regates fins als Amaradors, en una actuació que finalitzarà el 8 de març.

<strong>Millora estructural dels boscos i eliminació de la flora exòtica invasora</strong>

Els treballs forestals tenen per objectiu la millora estructural del bosc de ribera, tallant arbres i branques mortes amb risc de caiguda, així com la retirada de biomassa morta per afavorir el bosc i les comunitats herbàcies que s’hi desenvolupen.

Una altra actuació que es realitza a la zona i dins el mateix ajut, és l’eliminació d’exemplars d’espècies de flora exòtica invasora local que influeixen negativament als hàbitats d’interès de la resta de l’Espai Natural Protegit de l’Estany de Banyoles.

També es porta a terme la gestió de prats arbrats i parts de dall i fenassars, per tal de contribuir a la presència i colonització d’aquests espais per part d’insectes pol·linitzadors i orquídies entre altres. Duran el 2022, ja es van executar una part d’aquests treballs i la resta es duran a terme en aquest 2023.