Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El Consell per la República demana als partits independentistes que presentin candidatures a les seves eleccions

ACN Brussel·les.-El Consell per la República (CpR) obrirà converses amb els partits independentistes perquè presentin candidatures a les eleccions a l’Assemblea de Representants. Així ho ha assegurat aquest dijous el […]

Avatar
Agències 22/07/2021

ACN Brussel·les.-El Consell per la República (CpR) obrirà converses amb els partits independentistes perquè presentin candidatures a les eleccions a l’Assemblea de Representants. Així ho ha assegurat aquest dijous el vicepresident de l’entitat, Toni Comín, que no ha confirmat si totes les formacions estan disposades a participar-hi. Dels 121 representants que s’escolliran, 40 seran càrrecs electes de Catalunya i 81 ciutadans. “Confiem que aquests càrrecs electes representin la pluralitat política del moviment independentista”, ha dit Comín en un acte informatiu de la plataforma. D’altra banda, Comín ha assegurat que l’oferta per “reformular” el CpR continua sobre la taula, però que “en cap cas això implica congelar el desplegament” de l’entitat.

El procés electoral començarà el 22 d’agost, i hi haurà 15 dies per presentar candidatures. Candidats i votants hauran de constar correctament inscrits al registre ciutadà del Consell per concórrer als comicis que se celebraran de l’1 a 3 d’octubre. L’Assemblea de Representants esdevindrà el Parlament del Consell per la República i estarà formada per la ciutadania i per càrrecs electes.