Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El Consell General de Cambres rebutja una moratòria de les renovables i aposta per una visió “no centralitzada”

ACN Barcelona.-El Consell General de Cambres de Catalunya (CGCC) rebutja una moratòria de les renovables perquè generaria “inseguretat jurídica”. En un posicionament sobre la transició energètica, les cambres catalanes parlen […]

Avatar
Agències 19/05/2021

ACN Barcelona.-El Consell General de Cambres de Catalunya (CGCC) rebutja una moratòria de les renovables perquè generaria “inseguretat jurídica”. En un posicionament sobre la transició energètica, les cambres catalanes parlen de la “necessitat urgent d’un esforç i col·laboració de tots els sectors” per buscar un “equilibri entre potencials impactes i beneficis” però deixant la decisió final per al Govern per “evitar una paràlisi per anàlisi”. El CGCC admet “preocupació pel fort dèficit que Catalunya acumula en la generació d’energies renovables” i destaca que cal una visió territorialitzada no centralitzada en la política energètica.

A més, el Consell advoca per la col·laboració publicoprivada per “aprofitar les oportunitats industrials derivades” de la transició, i assenyala també la importància de fer recerca a les universitats. El document de posicionament també inclou recomanacions per al sector turístic, la necessitat de valorar el foment d’una activitat agrícola i ramadera pròpia, i advoca per una “sobirania energètica catalana”. “Entenem la necessitat d’una sobirania energètica catalana, puix que la importació d’energies renovables des d’altres comunitats autònomes o d’altres països pot generar incerteses, tensions i impossibilitar de controlar preus i condicions de subministrament”, diu el document. Les cambres avisen de l’actual elevat cost de l’energia per l’activitat socioeconòmica de Catalunya, que recorden que “afecta la competitivitat de les empreses”. Per això, consideren essencial l’ampliació de les renovables i demanen treballar per “assolir una clara consciència de tota la ciutadania” per propiciar el desenvolupament d’una oferta sostenible.