Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El Consell General d’Agents de Duanes alerta d’una pèrdua de fins a 10.200 llocs de treball el 2025 a l’Estat

ACN Barcelona.-El Consell General d’Agents de Duanes alerta d’una possible pèrdua de fins a 10.200 llocs de treball l’any 2025 a l’Estat. En un comunicat, l’associació assegura que el nou […]

Avatar
Agències 25/01/2021

ACN Barcelona.-El Consell General d’Agents de Duanes alerta d’una possible pèrdua de fins a 10.200 llocs de treball l’any 2025 a l’Estat. En un comunicat, l’associació assegura que el nou Projecte de Llei de Mesures de Prevenció i Lluita contra el Frau Fiscal impulsat per la Unió Europea desplaçarà l’activitat duanera a altres països, provocant una concentració del sector. El col·legi, basant-se en un estudi de la consultora EY, apunta que la legislació actual “posa en perill la viabilitat de la professió dels agents de duanes i impacta sobre la capacitat del sector exterior per créixer econòmicament”. Per l’agrupació, l’impacte seria “substancialment acusat” en comunitats com Catalunya, on la logística i el comerç exterior tenen una major implantació.

En concret, l’estudi d’EY estima que l’Estat podria perdre entre 6.000 i 9.000 llocs de treball a conseqüència d’un desplaçament de l’activitat duanera. Per altra banda, entre 700 i 1.200 treballadors podrien perdre la feina a causa de la concentració empresarial a què s’enfronta el sector.El projecte de llei europeu inclou mesures com una actualització de la llista de paradisos fiscals, reforça el control sobre el mercat de criptomonedes i endureix les limitacions dels pagaments en efectiu, entre d’altres. Segons l’escrit del Consell General d’Agents de Duanes, “el règim de responsabilitat que es vol introduir a través del projecte de llei passaria a ser un dels més rigorosos de la UE”. En aquest sentit, “l’Estat sortiria d’un grup de països com Alemanya, Itàlia o França, que apliquen un nivell de restriccions mitjanes, i passaria a equiparar-se amb països poc competitius des del punt de vista del tràfic exterior, com són Estònia, la República Txeca, Letònia o Polònia”.