Dijous, 21 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

El Consell Europeu seguirà discutint al desembre l’objectiu de reducció d’emissions per al 2030

ACN Barcelona.-El Consell Europeu s’ha emplaçat a la reunió del desembre per seguir discutint un objectiu de reducció d’emissions per al 2030, a partir de la proposta de la Comissió […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-El Consell Europeu s’ha emplaçat a la reunió del desembre per seguir discutint un objectiu de reducció d’emissions per al 2030, a partir de la proposta de la Comissió Europea. La Comissió alerta que per complir els objectius d’una Unió Europea neutra en emissions de gasos d’efecte hivernacle per al 2050 cal “incrementar l’ambició” dels països membres la pròxima dècada. La proposta de la CE passa perquè la reducció sigui d’almenys el 55% de les emissions actuals. El Consell Europeu, de la seva banda, considera que l’objectiu s’ha de pactar entre tots els estats membres tenint en compte les “circumstàncies i consideracions nacional de justícia i solidaritat”.

En tot cas, el Consell Europeu sí ha acordat que tota la legislació i les polítiques rellevants de la Unió Europea han de contribuir al nou objectiu del 2030 i a l’assoliment de l’objectiu de la neutralitat climàtica.