Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

El Consell d’Informatius de TVE, decebut pel procés de renovació del Consell d’Administració de RTVE

ACN Barcelona.-El Consell d’Informatius de TVE ha mostrat la seva decepció per la culminació del procés de renovació del Consell d’Administració de RTVE. A través d’un comunicat, ha assenyalat que […]

Agències 25/02/2021

ACN Barcelona.-El Consell d’Informatius de TVE ha mostrat la seva decepció per la culminació del procés de renovació del Consell d’Administració de RTVE. A través d’un comunicat, ha assenyalat que en els últims tres anys, el Consell ha defensat la modalitat de concurs públic per resoldre la governabilitat de la radiotelevisió públic amb l’objectiu “fonamental de garantir la seva independència dels interessos partidistes”. Ha lamentat que “el concurs va ser desactivat i els partits han optat una vegada més per un mètode de designació de consellers i conselleres basat en la quota política i no en el mèrit, capacitat, trajectòria i projecte de cadascun d’ells”.

Els grups parlamentaris del PSOE, PP, Podem i PNB han assolit un acord per a la renovació del Consell d’Administració de RTVE, segons han fet públic el PSOE i el PP en dos comunicats. L’acord situarà el periodista José Manuel Pérez Tornero com a president de la corporació. A més del president, el Consell d’Administració de RTVE estarà format pel periodista català Ramón Colom Esmatges; la que va ser secretària general corporativa de RTVE fins al 2020 Elena Sánchez Caballero; la professora de la Universidad Carlos III Concepción Carmen Cascajosa Virino; el periodista i escriptor José Manuel Martín Medem; el basc Roberto Lakidaín Zabalza; la periodista gallega María Carmen Sastre Bellas; el professor de la Complutense Jenaro Castro Muiña; la periodista María Consuelo Aparicio Avendaño, i l’exdirector de Deia Juan José Baños Loinaz.El Consell d’Informatius de TVE desitja “saviesa i encert” als nous designats, però ha mostrat el seu escepticisme sobre la capacitat del nou Consell d’Administració de poder “deixar anar amarres amb tots els partits i procurar un context de vertadera independència per a tots els professionals que treballen a RTVE”. Consideren que la corporació pública mereix “un projecte de futur i un Consell d’Administració que remi, unit, en la seva execució”.