Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Consell d’Europa veu “millores” en l’aplicació de les recomanacions anticorrupció a Espanya

ACN Brussel·les.-El president del Grup d’Estats contra la Corrupció del Consell d’Europa (GRECO), Marin Mrčela, veu “millores” en l’aplicació de les recomanacions anticorrupció a Espanya. Segons ha afirmat Mrčela en […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Brussel·les.-El president del Grup d’Estats contra la Corrupció del Consell d’Europa (GRECO), Marin Mrčela, veu “millores” en l’aplicació de les recomanacions anticorrupció a Espanya. Segons ha afirmat Mrčela en declaracions als mitjans, el GRECO destaca que el “més important” en relació a la situació a l’Estat és que s’han detectat “millores suficients” per treure Espanya del procediment d’incompliment en què era des del 2016. Així ho ha avançat als periodistes Mrcela, tot i no donar detalls de l’informe actualitzat sobre Espanya, pendent de publicar-se en les pròximes setmanes un cop rebi l’autorització de l’Estat.

L’estat espanyol era dins d’aquesta categoria d’incompliment per no haver implementat del tot cap de les mesures reclamades per l’organisme des del 2013 per prevenir la corrupció entre polítics, jutges i fiscals.El primer informe que avaluava el grau de compliment per part d’Espanya de les mesures anticorrupció a nivell polític i judicial es va publicar el 2016, i va ser llavors quan es va constatar que hi havia un incompliment globalment insatisfactori.