Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El Consell d’Europa urgeix les autoritats espanyoles a resoldre els problemes “de llarga durada” en matèria d’habitatge

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La comissària de Drets Humans del Consell d’Europa urgeix les autoritats espanyoles en la memòria anual d’activitat corresponent al 2022 a resoldre els problemes “de llarga durada” que acusa el país en matèria d’habitatge. Dunja Mijatovic enumera dins d’aquests problemes “l’estoc baix” en habitatge social, els costos “elevats” del lloguer o la compra, els “desnonaments forçats” o els nivells “creixents” de persones sense llar. De la mateixa manera, la comissària també insta les autoritats espanyoles a l’informe a “reforçar” l’accés universal a la sanitat pública, després d’haver constatat “diferències” notables entre comunitats autònomes en la provisió d’atenció primària i d’especialistes.

D’altra banda, l’informe fa un apunt sobre la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana del 2015, l’anomenada Llei Mordassa, de la qual considera que ha de ser “plenament alineada” amb els “estàndards europeus i internacionals dels drets humans”. En aquest sentit subratlla que totes les denúncies sobre abús policial han de ser investigades i s’han de fer “plenament accessibles” per a la revisió judicial.

Publicitat

També recomana reforçar el marc general de rendició de comptes dels cossos i forces de seguretat de l’Estat i assegurar un control adequat de l’ús dels poders coercitius i de la imposició de sancions.

Finalment, la comissària fa notar que l’accés als drets i a la protecció de molts refugiats i cercadors d’asil varia “significativament” al llarg del país i continua essent “un repte”. Així, Mijatovic conclou que no hi ha un accés “genuí i efectiu” a l’asil a la frontera entre Nador, al Marroc, i Melilla, i urgeix les autoritats a fer front a la situació de manera “comprensiva” per assegurar-se que aquells necessitats de protecció poden accedir al territori “de manera legal i segura”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió