Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

El Consell d’Europa adverteix d’un augment en l’ús de violència contra migrants a les fronteres

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El Consell d’Europa ha advertit aquest dijous d’un augment en l’ús de violència contra migrants a les fronteres. En un informe publicat aquest dijous, el comitè per a la prevenció de la tortura de l’organisme demana als governs europeus acabar amb les devolucions en calent. “Hi ha un augment en el nombre de persones que denuncien que han estat expulsades violentament per la força del territori de països del Consell d’Europa, ja sigui en fronteres terrestres o marítimes, sense tenir en comptes les circumstàncies individuals, les vulnerabilitats, les necessitats de protecció o el risc de tractament quan tornaven”, diu el document.

L’informe avisa de “l’increment en el recurs a les devolucions en calent en els últims anys amb mínima rendició de comptes per part dels estats”. “Totes les persones privades de llibertat han de ser tractades amb dignitat i amb respecte als principis dels drets humans tal com reconeix la llei internacional”, indica el text.

Publicitat

A més, el comitè per a la prevenció de la tortura del Consell d’Europa apunta que organitzacions civils i internacionals han documentat actes que “ignoren les salvaguardes legals bàsiques” i l’accés a l’asil en les fronteres, així com maltractament i males condicions de detenció dels migrants.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió