Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

El consell del Segrià presentarà al·legacions per aturar la MAT del Baix Cinca i farà front comú amb altres afectats

ACN Lleida.-El Consell Comarcal del Segrià presentarà al·legacions per demanar l’aturada del projecte de la línia de molt alta tensió (MAT) que l’empresa Forestalia té previst instal·lar des de la […]

Avatar
Agències 25/11/2021

ACN Lleida.-El Consell Comarcal del Segrià presentarà al·legacions per demanar l’aturada del projecte de la línia de molt alta tensió (MAT) que l’empresa Forestalia té previst instal·lar des de la comarca del Baix Cinca fins a l’Anoia, passant pel Segrià, les Garrigues i la Conca de Barberà. El projecte va sortir a exposició pública el passat 11 de novembre i preveu una MAT de prop de 150 quilòmetres que passaria per cinc municipis de la comarca: La Granja d’Escarp, Seròs, Maials, Llardecans i Torrebesses. A més, travessaria dos espais naturals protegits: l’Aiguabarreig del Segre-Cinca i el Montmaneu.

El president del Consell, David Masot, ha informat aquest dijous al consell d’alcaldes sobre el contingut de la reunió convocada per la delegació del Govern a Lleida dimarts passat, juntament amb les delegacions del Camp de Tarragona i del Penedès, on van assistir més d’una trentena d’alcaldies i representants de consells comarcals afectats. Allà s’hi va acordar una estratègia conjunta per defensar el territori i el model estratègic del país.