Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El Consell de Ministres prorroga la prestació extraordinària per atur per als artistes d’espectacles públics

ACN Barcelona.-El Consell de Ministres ha aprovat una pròrroga de la prestació extraordinària per atur per als artistes d’espectacles públics. En concret, aquesta prestació econòmica extraordinària s’allargarà fins al 31 […]

Avatar
Agències 03/11/2020

ACN Barcelona.-El Consell de Ministres ha aprovat una pròrroga de la prestació extraordinària per atur per als artistes d’espectacles públics. En concret, aquesta prestació econòmica extraordinària s’allargarà fins al 31 de gener de 2021, tindrà un cost estimat de 95,4 MEUR i afectarà 35.567 artistes. Així mateix, el Govern ha donat llum verda a un subsidi per atur excepcional per al personal tècnic de la cultura del qual es beneficiaran els treballadors que hagin prestat els seus serveis temporalment per compte aliè com a personal tècnic o auxiliar al sector de la cultura per a la realització d’una obra, esdeveniment o espectacle públic, “sigui quin sigui el mitjà de difusió”. Aquesta mesura tindrà un cost de 14 MEUR i afectarà uns 10.000 professionals.

Segons ha detallat la ministra d’Hisenda i portaveu del govern central, Maria José Montero, la mesura ha estat aprovada per l’executiu de Pedro Sánchez a proposta dels ministeris de Cultura i de Treball i són mesures de “suport al sector cultural”, particularment afectat per la pandèmia.Pel que fa a prestació extraordinària per atur per als artistes d’espectacles públics ha recordat que es va disposar el 5 de maig, però en ser propera la data de venciment d’aquesta prestació, s’ha decidit ampliar l’ajuda per “garantir la proposta d’aquests treballadors”.Sobre el subsidi excepcional per als tècnics i auxiliars, ha detallat que beneficiarà “personal afectat per les cancel·lacions i la intermitència de la feina en l’actualitat”. Montero ha afegit que es tracta d’un nou subsidi de tres mesos de durada i es podrà sol·licitar tan bon punt es publiqui el decret llei que el conté.Per últim, la ministra ha precisat que el decret llei també inclou una mesura per als treballadors taurins, que tindran un” accés extraordinari a la prestació d’atur”, ja que aquest col·lectiu s’ha vist afectat per la suspensió d’activitats i la mesures de contenció “en el període de major activitat de la celebració d’aquests espectacles”, el que els ha impedit cotitzar. Tindran aquest dret fins al 31 de gener i la quantia girarà al voltant dels 775 euros mensuals.