Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El Consell de Ministres d’aquest divendres no aprovarà l’exhumació de Franco a l’espera del Suprem

ACN Madrid.-El Consell de Ministres d’aquest divendres encara no aprovarà l’exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos, segons fonts de Moncloa. El govern espanyol haurà d’endarrerir la decisió […]

Agències 03/10/2019

ACN Madrid.-El Consell de Ministres d’aquest divendres encara no aprovarà l’exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos, segons fonts de Moncloa. El govern espanyol haurà d’endarrerir la decisió de fixar una data a l’espera del Tribunal Suprem, que ha d’aixecar la suspensió cautelar del trasllat al cementiri de Mingorrubio, a El Pardo, que va determinar a petició de la Fundació Francisco Franco, l’Associació de la Defensa del Valle de los Caídos i la comunitat benedictina. L’Advocacia de l’Estat ha demanat a l’alt tribunal que aixequi les mesures cautelars d’aquests tres recursos pendents i la secció quarta de la sala contenciosa-administrativa ho resoldrà la setmana que ve, segons han previst fonts jurídiques. Es tracta d’un últim obstacle formal, ja que el Suprem ja va avalar l’exhumació del dictador la setmana passada. Tanmateix, les mateixes fonts jurídiques apunten que fins que el Suprem no faci aquest pas el govern espanyol no podrà exhumar Franco.

La setmana passada el Suprem va resoldre un dels quatre recursos contra l’exhumació del dictador, el de la família Franco. Però encara s’ha de pronunciar sobre els recursos de la Fundació Francisco Franco, l’Associació de la Defensa del Valle de los Caídos i la comunitat benedictina. Ho farà en línia amb la sentència que ja avala l’exhumació però abans l’Advocacia de l’Estat demana que aixequi les mesures cautelars pendents per poder fer ja l’exhumació.