Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El Consell de Ministres autoritza la licitació de les obres per a l’ample europeu del tram Castelló-Vandellòs

ACN Madrid.-El Consell de Ministres ha autoritzat aquest dimarts a Adif perquè liciti les obres per a la implantació de l’ample europeu del tram entre Castelló i Vandellós del Corredor […]

Agències 30/03/2021

ACN Madrid.-El Consell de Ministres ha autoritzat aquest dimarts a Adif perquè liciti les obres per a la implantació de l’ample europeu del tram entre Castelló i Vandellós del Corredor Mediterrani. Els treballs es duran a terme al llarg d’uns 150 quilòmetres i compten amb un pressupost que supera els 120 milions d’euros sense IVA. Concretament, les obres de via i electrificació es divideixen en dos contractes, un per al tram Castelló-Vinaròs, de 76,7 milions d’euros, i l’altre per al tram Vinaròs-Vandellós, d’uns 45 milions d’euros. En ambdós casos, el termini previst d’execució és de 18 mesos. El govern espanyol ha destacat que es tracta d’una de les actuacions més rellevants en el desenvolupament del corredor mediterrani.

Les obres consten de les operacions necessàries en plataforma, superestructrura i electrificació. En el tram Vinaròs-Vandellòs, entre d’altres, s’executaran noves rampes al final de les andanes d’Ulldecona, l’Aldea-Amposta i l’Ametlla de Mar i vies a part de 750 metres a Ulldecona i l’Ametlla de Mar. També s’ampliaran les andanes en aquestes tres estacions i s’instal·laran andanes provisionals annexes als existents en les estacions l’Aldea-Amposta i l’Ametlla de Mar. En el tram Castelló-Vinaròs, la implantació de l’ample estàndard es durà a terme tant en les vies generals com les que es troben apartades i s’adaptaran les instal·lacions per a l’explotació estàndard interoperable (750 metres). Per això, s’instal·laran trams d’aquesta longitud a les estacions de Les Palmes, Torreblanca, Santa Magdalena de Pulpis, Benicarló-Peníscola i Vinaròs.