Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El Consell de Ministres aprova una línia d’avals ICO de 40.000 MEUR i un fons de 10.000 per rescatar empreses

ACN Madrid.-El Consell de Ministres extraordinari d’aquest divendres ha aprovat posar en marxa una nova línia de 40.000 milions d’euros d’avals ICO per impulsar nous projectes d’inversió empresarial i un […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Madrid.-El Consell de Ministres extraordinari d’aquest divendres ha aprovat posar en marxa una nova línia de 40.000 milions d’euros d’avals ICO per impulsar nous projectes d’inversió empresarial i un fons de 10.000 MEUR per rescatar empreses estratègiques. La nova línia ICO de 40.000 MEUR vol fomentar les àrees on es generi més valor afegit entorn dels eixos de sostenibilitat mediambiental i digitalització. D’altra banda, segons ha informat Moncloa en un comunicat, el govern espanyol ha aprovat crear un fons de suport a la solvència d’empreses estratègiques dotat amb 10.000 MEUR. El seu objectiu és donar suport públic temporal per reforçar la solvència d’empreses no financeres afectades per la pandèmia de la covid-19.

El fons està dirigit a companyies que tinguin “severes dificultats de caràcter temporal a conseqüència de la situació generada per la covid-19 i que siguin considerades estratègiques per diversos motius, com el seu impacte social i econòmic, la seva rellevància per a la seguretat, la salut de les persones, les infraestructures, les comunicacions o la seva contribució al bon funcionament dels mercats”, diu la nota.S’articularà a través de diversos instruments com la concessió de préstecs participatius, l’adquisició de deute subordinat o la subscripció d’accions o altres instruments de capital. L’import dels dividends, interessos o plusvàlues que resultin de les inversions que es realitzin s’ingressaran al Tresor Públic. El fons estarà adscrit al Ministeri d’Hisenda i serà gestionat a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI).Pel que fa a la nova línia d’avals de 40.000 MEUR a empreses, se suma als 100.000 MEUR d’avals que es van posar en marxa amb la declaració de l’estat d’alarma.