Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

El Consell de Ministres aprova la reforma de la llei de seguretat estatal que permet mobilitzar recursos estratègics

ACN Madrid – El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat en segona volta la reforma de la llei de seguretat estatal que permet mobilitzar recursos estratègics -públics i privats- […]

Agències 15/02/2022

ACN Madrid – El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat en segona volta la reforma de la llei de seguretat estatal que permet mobilitzar recursos estratègics -públics i privats- en situacions de crisi. La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha explicat en roda de premsa que el govern espanyol “podrà conèixer amb exactitud i en cada moment els mitjans públics i privats amb els quals compta” en moments de crisi. Rodríguez ha subratllat que “l’experiència de la gestió inèdita d’aquesta pandèmia que ha tocat gestionar en els últims dos anys” permetrà “millorar” i “oferir més certeses” en relació amb els recursos de què disposa l’Estat en cas que es repeteixi una situació que alteri la seguretat.

La portaveu de l’executiu de Pedro Sánchez ha remarcat que el text incorpora “mecanismes de cogovernança” i que la contribució de recursos es farà en coordinació amb les autonomies, que intervindran en la seva planificació i gestió.

La modificació de la norma, que ara passarà al Congrés on haurà de ser aprovada, també permet al govern espanyol activar preventivament els plans de preparació de recursos per poder-ne disposar de forma immediata.

El govern espanyol destaca que el text es va debatre en una conferència sectorial amb les comunitats autònomes per últim cop el 29 de desembre de 2021 i que també s’han incorporat gran part de les observacions del Consell d’Estat.