Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Consell de l’Estudiantat defensa que les universitats “són espais segurs” i reclama mitjans contra la bretxa digital

ACN Barcelona.-El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) ha reivindicat que les universitats “són espais segurs” i ha lamentat que les mesures adoptades facin que la presencialitat sigui […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Barcelona.-El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) ha reivindicat que les universitats “són espais segurs” i ha lamentat que les mesures adoptades facin que la presencialitat sigui “pràcticament inexistent”. En un comunicat, ha assegurat que això afecta directament a la qualitat docent i ha alertat sobre l’augment de reunions en situacions de menor seguretat que les que es produïen a la universitat. En tot cas, ha reclamat buscar eines “de forma immediata” per assegurar els mitjans per seguir les classes virtuals i mitigar la bretxa digital. Ha lamentat que no se’ls ha tingut en compte i ha demanat que s’aprofitin els 15 dies per trobar solucions alternatives, com tests massius o més freqüència en el transport públic.

El CEUCAT ha assegurat que està en joc el dret fonamental a l’educació i per això ha demanat “anar amb molta cura” amb les decisions que es prenguin per tal de fer compatibles els drets a la salut i a l’educació. Els estudiants han demanat als departaments de Salut i Empresa i Coneixement que, passats els quinze dies, avaluïn si la decisió ha estat efectiva o no.