Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El Consell de l’Advocacia Catalana es conjura amb el sector de la discapacitat per facilitar l’accés a la justícia

ACN Barcelona.-El Consell de l’Advocacia Catalana es compromet a treballar conjuntament amb entitats per eliminar les barreres físiques i cognitives que encara existeixen per a les persones amb discapacitat a […]

Avatar
Agències 26/05/2021

ACN Barcelona.-El Consell de l’Advocacia Catalana es compromet a treballar conjuntament amb entitats per eliminar les barreres físiques i cognitives que encara existeixen per a les persones amb discapacitat a l’hora d’accedir a la justícia. Així ho recull un conveni de col·laboració signat aquest dimecres amb la Federació d’Entitats de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de Catalunya (COCEMFE), el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) i la Federació d’Entitats de Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament de Catalunya (DINCAT). Les quatre entitats acordaran un pla de treball i crearan una Comissió de Seguiment de les accions previstes i dels seus resultats.

L’objectiu del conveni és que les persones amb qualsevol tipus de discapacitat puguin accedir a la justícia en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania. Per això, també s’engegarà una campanya que en promourà l’accés a la justícia.També s’ha abordat la implementació del facilitador de justícia, una figura que té la funció d’informar i ajudar les persones amb discapacitat i acompanyar a les seves famílies al llarg dels processos policials i judicials.